[SOLVED] MM5 column widths change by themselves

Get answers about the current version of MediaMonkey 5

Moderator: Gurus

terryo
Posts: 225
Joined: Thu Oct 06, 2011 9:11 pm

[SOLVED] MM5 column widths change by themselves

Post by terryo »

How do I get the column widths in MM5 to stay fixed at the widths I establish? MM4 never behaved like this.
Lowlander
Posts: 50239
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM5 column widths change by themselves

Post by Lowlander »

Which build (Help > About) and Skin of MediaMonkey 5 are you using?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
terryo
Posts: 225
Joined: Thu Oct 06, 2011 9:11 pm

Re: MM5 column widths change by themselves

Post by terryo »

v5.0.0.2338

Metro M (Classic)
Lowlander
Posts: 50239
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM5 column widths change by themselves

Post by Lowlander »

Please update to build 2416 as it includes a bug fix for this: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 86639&sd=d
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
terryo
Posts: 225
Joined: Thu Oct 06, 2011 9:11 pm

Re: MM5 column widths change by themselves

Post by terryo »

I downloaded 5.0.1.2418 and the problem appears to be solved.

Thanks
terryo
Posts: 225
Joined: Thu Oct 06, 2011 9:11 pm

[UNSOLVED] MM5 column widths change by themselves

Post by terryo »

Actually the problem is not solved. The column widths used to change every time I changed playlists. They no longer do that. But the column widths still change every time I close and reopen MM5.
Deadcool
Posts: 37
Joined: Sat Apr 07, 2018 6:07 pm

Re: [SOLVED] MM5 column widths change by themselves

Post by Deadcool »

I'm having the same issue, however mine is anytime after restarting the computer and re-opening MM5, the column widths are reset to an extremely wide default.

Is there any way to get the column widths to automatically size to fit the widest item in the column?
Ludek
Posts: 4136
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [SOLVED] MM5 column widths change by themselves

Post by Ludek »

Is this with Metro M skin only?

I have just tested and see the issue too, so it looks that https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17858 hasn't been fixed properly, I've re-opned it.

I can replicate this way:
1) Select a playlist with columns like this in the 'Media Tree' : https://www.dropbox.com/s/47ep8enwq7h01 ... 2.png?dl=0
2) Switch to another playlist: Columns get a few pixels wider
3) Switch to the original playlist: Columns gets a few pixels wide again
terryo
Posts: 225
Joined: Thu Oct 06, 2011 9:11 pm

Re: [SOLVED] MM5 column widths change by themselves

Post by terryo »

You are correct. I prefer Metro M but have switched until there is new code for it.
Post Reply