Page 1 of 1

Keyword field

Posted: Thu Dec 01, 2005 7:01 pm
by darryl gittins
I'd love to see a Keyword field appear in the Music Explorer Tree. This could work like Genres, so when you drag and drop songs into the keyword field, you would add the new keyword to the song. Note that when you drag and drop songs into a new Genre, the song is moved to the new genre. You can't let a song belong to 2 Genres.

The problem with Genres is that a song typically fits more than one genre, and so using more than one keyword for a song would let you group songs together in more flexible ways.

Did I mention this product is terrific? NEARLY perfect!! :lol:

Posted: Thu Dec 01, 2005 11:08 pm
by pah68
I use my Custom 3 field for keywords.
I include things like, 80's, 90's, Live, Best Of, {a secondary genre} etc

Posted: Fri Dec 02, 2005 1:08 am
by onkel_enno
For me it's custom 3 too.
I made a script for adding/removing my keywords to that field.

Posted: Thu Apr 26, 2007 3:06 am
by charlieMOGUL
onkel_enno,

Is it possible to get that script, or should I have looked better in the script forum ? I found the following script, but it isn't yours...

http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... rds+script

I'm looking for a script that *adds* keywords to already existing keywords instead of overwriting the keyword(s). A sort of a 'drop' of keywords on selected files which only adds the keywords ould be perfect.

Thanks in advance,

charlieMOGUL

Posted: Thu Apr 26, 2007 3:30 am
by onkel_enno

Posted: Thu Apr 26, 2007 4:40 pm
by charlieMOGUL
Wonderful,

Thanks! Maybe I should write a post how-to easily implement keyword tagging with your *excellent* script.

-- one happy Onkel Enno's script user (c;

Posted: Thu Apr 26, 2007 11:45 pm
by onkel_enno
8) :lol:

Posted: Thu Apr 26, 2007 11:53 pm
by Teknojnky
You can also use any of the classification types as keywords. Just type the keyword you want to add. The bonus is they have their own node so you can drag and drop files between them too.

Posted: Fri Apr 27, 2007 2:22 am
by DaledeSilva
and I believe they will be supporting multiple fields in MM 3.0...
hasn't been implemented yet though

Please explain...

Posted: Mon May 14, 2007 3:42 am
by Inspired
Teknojnky wrote:You can also use any of the classification types as keywords. Just type the keyword you want to add. The bonus is they have their own node so you can drag and drop files between them too.
Taknojnky, can you explain what you mean with using the classification types as keywords? As far as I can tell, the classifications are locked (meaning I can't change what the classifications types are. Or is there some way to customise the classifications?

Cheers,
Jonathan

Posted: Mon May 14, 2007 10:01 am
by Teknojnky
You can type whatever keyword you want in the track properties. You don't have to use the drop down.

Once you've updated a file with a new keyword, it should show up on both the dropdown list and on the classification node.

Posted: Mon May 14, 2007 1:15 pm
by onkel_enno
I think he means that the classifications are named quality, tempo, ...

Posted: Mon May 14, 2007 1:37 pm
by Teknojnky
Oh, no you can't change the field type... but you can say, use tempo classification field, for just about anything.

Or any other the other classifications fields.

Posted: Mon May 14, 2007 3:18 pm
by gege
Teknojnky wrote:Oh, no you can't change the field type... but you can say, use tempo classification field, for just about anything.
Or any other the other classifications fields.
Let me give another example:
"Occasion" field initially comes with 7 options for you to choose from:
Background, Dance, Dinner, Party, Rave, Romantic, Seasonal.

But you can add as many different "occasions" as you want:
"Rainy Days", "Feeling Bored", "I Love 70's"...

You just need to type a new occasion once, in a song properties window.
Then it will be available for you to drag-and-drop other songs in the Classification > Occasion node.

Thanks

Posted: Wed May 16, 2007 5:40 pm
by Inspired
Okay... thanks people.
I appreciate the discussion on this. That helps.
So I understand (and have tried it) I can change what comes under those classifications. I just can't change the classification headers (Occassion, Tempo, etc.). That's cool.
I'll have a play around with that.

Cheers,

Jonathan :wink: