Last.fm Plug-in & Auto-DJ testing (MM 3.0.x)

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

botijo
Posts: 415
Joined: Fri Dec 07, 2007 3:20 am
Location: Ireland
Contact:

Post by botijo »

Another issue to report: when the plugin starts sending the cache, it looks like there is no timeout or retry.
This is my background. I have a very dodgy internet connection with lots of lost packages (damn wireless). So if the plugin tries to send the cache, it might take more than one or two songs, if it ever finishes. Songs are not being introduced in the cache nor being sent to last.fm.
I deleted the cache and the plugin began to work again as expected.
svenni
Posts: 87
Joined: Wed Feb 16, 2005 6:14 pm
Contact:

Post by svenni »

I am new to last.fm but it seems interesting combined with MMm, so I signed up. After installing the plug in I added my username and password to MM and waited for the magic to happen. But it looks like MM does'nt like MM is scrobbeling. On my dashboard, to the left, it says last track scrobbled:"No recent track to display". So somehow things do not get registered or something. Do I need to download the Last.fm scrobbler as well?
Music is great!
MM with:
AutoAccRate 2.4.2, Blue Monkey 2.1, Backup 5.1, AutoAlbumDJ 3.5, Last100.. node, ClearNowPlayingButton 1.2, Monkey Rok, Last FM DJ and Scrobbler that scrobbles!
Guest

Post by Guest »

svenni wrote:On my dashboard, to the left, it says last track scrobbled:"No recent track to display". So somehow things do not get registered or something. Do I need to download the Last.fm scrobbler as well?
If you've installed the last.fm-plugin from this thread you don't need to do anything else. Have you wrote your password and last.fm name correctly to the last.fm options dialog on mediamonkey? And don't skip the tracks while hearing. They don't get send by that.
th80
Posts: 12
Joined: Sun May 07, 2006 5:11 am
Contact:

Post by th80 »

Anonymous wrote:
svenni wrote:On my dashboard, to the left, it says last track scrobbled:"No recent track to display". So somehow things do not get registered or something. Do I need to download the Last.fm scrobbler as well?
If you've installed the last.fm-plugin from this thread you don't need to do anything else. Have you wrote your password and last.fm name correctly to the last.fm options dialog on mediamonkey? And don't skip the tracks while hearing. They don't get send by that.
You need the two plugins of the first post in this thread. That should work. Maybe last.fm was down for a while. Look in the logs of the last.fm plugin(s) to be sure about that.
svenni
Posts: 87
Joined: Wed Feb 16, 2005 6:14 pm
Contact:

Post by svenni »

:oops:
I only needed to update my Dashboard. I thought it was a selfupdating panel. Sorry folks.
:oops:
Guess I have to wait a bit till I have played some music before it gets really fun, right?
Music is great!
MM with:
AutoAccRate 2.4.2, Blue Monkey 2.1, Backup 5.1, AutoAlbumDJ 3.5, Last100.. node, ClearNowPlayingButton 1.2, Monkey Rok, Last FM DJ and Scrobbler that scrobbles!
th80
Posts: 12
Joined: Sun May 07, 2006 5:11 am
Contact:

Post by th80 »

svenni wrote::oops:
I only needed to update my Dashboard. I thought it was a selfupdating panel. Sorry folks.
:oops:
Guess I have to wait a bit till I have played some music before it gets really fun, right?
Yes. In the past it was about 100 songs you have to submit until it was able to give you some useable statistics. But you will love it, believe me! I tag as much as i can and so i made up some good fitting radios for me.
Mthrsuperior
Posts: 178
Joined: Sun Dec 03, 2006 3:40 pm
Location: Victoria BC
Contact:

Post by Mthrsuperior »

nm I got it working again.
Image
angrymofo
Posts: 2
Joined: Mon Mar 31, 2008 4:42 pm
Contact:

Post by angrymofo »

i'v been testing this for some hours now and its working great. only one thing that looks strange and might be a bug.
on my last.fm profile, the recently played songs are appearing a bit different from when i play them with my winamp plugin.
best if i show you a ss so heres the link:

http://img233.imageshack.us/img233/8739/apeoy0.jpg

as you can see, theres a counter counting 60 minutes, and after it runs out, the time starts from 1 minute and goes up, as it should have from the start.

p.s
oh i see this has already been reported. well im now getting the juat played and currently playing bug as well, so i think im gonna have to stick with winamp and wait to the next update... im using 3.0.2 btw

p.s2
i dont think the 60 mins bug has anything to do with timezones cause it doesnt happen when using winamp.
spacefish
Posts: 1427
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:21 am
Location: Denmark
Contact:

Post by spacefish »

This has been happening off and on at last.fm since before MM had a plugin.
Image
MM Gold 3.0.3.1183 : Vista HP SP1 (x86) : Zen Stone (2GB)
Zekton: An original MM3 skin by Eyal.
Scripts in Use: Add/Remove PlayStat | Auto Album DJ | AutoRateAccurate | Backup
Case & Leading Zero Fixer | Classification & Genre Changer | Clean Scripts.ini | Clear
Field | Custom Report | Discogs Auto-Tag Web Search | Forget Crossfade | Invert
Selection/Select None | Last 100... | Lyricator | Lyrics to Instrumental | MonkeyRok
MusicBrainz Tagger | My Custom Nodes | Now Playing Art Node | Play History & Stats
Right Click for Reports | Right Click for Scripts | Right Click for Web | Stop After Current
WebNodes
brianon
Posts: 78
Joined: Wed Dec 07, 2005 4:48 am
Contact:

Post by brianon »

This was working great for me but has recently stopped working. It shows the track I am listening to alright but nothing then gets scrobbled :(
Image
angrymofo
Posts: 2
Joined: Mon Mar 31, 2008 4:42 pm
Contact:

Post by angrymofo »

spacefish wrote:
This has been happening off and on at last.fm since before MM had a plugin.
doesnt happen to me with winamp. happens with mm for all the songs...
spacefish
Posts: 1427
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:21 am
Location: Denmark
Contact:

Post by spacefish »

Still, it's not limited to MM and has been around awhile.
Image
MM Gold 3.0.3.1183 : Vista HP SP1 (x86) : Zen Stone (2GB)
Zekton: An original MM3 skin by Eyal.
Scripts in Use: Add/Remove PlayStat | Auto Album DJ | AutoRateAccurate | Backup
Case & Leading Zero Fixer | Classification & Genre Changer | Clean Scripts.ini | Clear
Field | Custom Report | Discogs Auto-Tag Web Search | Forget Crossfade | Invert
Selection/Select None | Last 100... | Lyricator | Lyrics to Instrumental | MonkeyRok
MusicBrainz Tagger | My Custom Nodes | Now Playing Art Node | Play History & Stats
Right Click for Reports | Right Click for Scripts | Right Click for Web | Stop After Current
WebNodes
svenni
Posts: 87
Joined: Wed Feb 16, 2005 6:14 pm
Contact:

Post by svenni »

the scrobbling is a bit on and off for me as well after having used it for some days. Don't know what it is. Like today, LastFM says my last scrobbled song is for 9 hours ago, but I have been using the monkey all day (of course).

Maybe its the LastFM page that's having problems...??
Music is great!
MM with:
AutoAccRate 2.4.2, Blue Monkey 2.1, Backup 5.1, AutoAlbumDJ 3.5, Last100.. node, ClearNowPlayingButton 1.2, Monkey Rok, Last FM DJ and Scrobbler that scrobbles!
Diabolic-Destiny
Posts: 223
Joined: Sun Apr 29, 2007 9:45 pm
Contact:

Post by Diabolic-Destiny »

The AutoDj thing is acting up I have it to leave 2 Songs always in now playing and it has so far twice already put the same song/artist back to back The option to delay tracks by same artist is 60 min, but that doesn't including queuing songs
Image
Image
muzika
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 4:13 pm
Contact:

Post by muzika »

svenni wrote:the scrobbling is a bit on and off for me as well after having used it for some days. Don't know what it is. Like today, LastFM says my last scrobbled song is for 9 hours ago, but I have been using the monkey all day (of course).

Maybe its the LastFM page that's having problems...??
happens to me too... mine hasn't been scobbling for 2 days now O.o
anyone know what the cause could be? it'll work for awhile then randomly stop working... then it'll work again :P
Locked