MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Post by kiwichick »

Hi there, My MM4Portable doesn't (and never has) open in the foreground - it always opens behind whatever windows are currently open. Does anyone else have this behaviour? Cheers.
kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by kiwichick »

Anyone?
rusty
Posts: 7348
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by rusty »

No--I don't experience this. MM portable opens in the foreground as expected.

-Rusty
kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by kiwichick »

Thanks Rusty, Do you have any suggestions as to what might cause this? I have the standard version of MM4 installed as well and it opens in the foreground as expected.
Ludek
Posts: 3539
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by Ludek »

I cannot reproduce either, what's your OS? Did you try re-install in portable mode?
kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by kiwichick »

Ludek wrote:Did you try re-install in portable mode?
Yes it's very strange. I've done a separate, clean install of MM4Portable with no extensions or scripts, etc and it opens in the foreground as expected. So if anyone has any ideas as to what might have gone wrong with my original install, that would be great. It's not really a big deal but it would be nice to know why it opens in the background. Cheers.
kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by kiwichick »

OK after some further investigation it seems it's the Lyrics and Comment Viewer script. I used my new, clean MM4Portable and started installing my scripts one-at-a-time. I restarted MM after each one and it opened up in the foreground no problem at all but, as soon as I installed Lyrics and Comment Viewer, it opened in the background. Can anyone else confirm this behaviour? Cheers.
HaraldBluetooth1963
Posts: 69
Joined: Tue Sep 02, 2008 1:07 pm
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by HaraldBluetooth1963 »

My MM4 normal installation (1419 Debug) is also opening in the background.

I also have Lyrics and Comment Viewer installed!

Thanks for your findings.
kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by kiwichick »

HaraldBluetooth1963 wrote:My MM4 normal installation (1419 Debug) is also opening in the background.

I also have Lyrics and Comment Viewer installed!

Thanks for your findings.
Thanks for confirming that. I wasn't sure about the normal install because I don't have Lyrics and Comment viewer installed on that (I use MiniLyrics instead). I think I'll go and post in the Lyrics and Comment Viewer thread.
gege
Posts: 864
Joined: Tue Sep 05, 2006 2:10 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by gege »

Here are the results of my tests:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 71#p308671

Oh, and it doesn't matter if MM is installed in portable mode or not. The key here is: any script with embedded IE causes the issue to appear.
rusty
Posts: 7348
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground

Post by rusty »

kiwichick
Posts: 320
Joined: Tue Jul 21, 2009 6:35 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Post by kiwichick »

Cheers Rusty
Ludek
Posts: 3539
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Post by Ludek »

I am trying to fix it, but I cannot reproduce the issue, tried with WebSearch Panels (websearchpanels.2007-05-14.mmip)
Could you please give me a link to the MMIP you are using and exact steps how to reproduce the error.
Also write which OS (Win7/XP?) and which IE you are using? ANd also MM version/build/skinned or skinless?
Ludek
Posts: 3539
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Post by Ludek »

I could not reproduce under XP/IE8, but is reproducable under Win7/IE9
gege
Posts: 864
Joined: Tue Sep 05, 2006 2:10 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MM4Portable not opening in foreground [#8290]

Post by gege »

Ludek wrote:I could not reproduce under XP/IE8, but is reproducable under Win7/IE9
Exactly. This is my environment: Win7 x64, IE 9 32bit, MM 4.0.0.1421.
Post Reply