Skinning MM4's Window Frame Question

If you want to contribute MediaMonkey skins, themes, icons, etc...

Moderators: Morten, Gurus

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Skinning MM4's Window Frame Question

Post by DaledeSilva » Sat Sep 17, 2011 9:40 pm

Hi,
I started some skins years ago and have been insanley busy with work and life ever since. I'm since trying to get back into it and complete my skin but I want to create it for MM4.
Problem is, how do I prevent MM from using the aero glass frame in windows? - I want to control what the window edge look like just like we did in previous MM versions.

Also, are there any posts on mm4 skinning changes specifically? I haven't been able to find them

Thanks in advance,
Dale.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by nohitter151 » Sat Sep 17, 2011 10:24 pm

There isn't a way to override the Glass frame. The only way is to run MM in compatibility mode in Win 7 or Vista.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

DreadM
Posts: 1018
Joined: Wed Mar 26, 2008 1:09 pm
Location: Germany

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by DreadM » Sun Sep 18, 2011 2:48 am

Greetings

you can make a entry in the Settings.ini :

[System]
ForceDisableAero=0/1 - allows skin to disable Aero for MM (introduced in MM4 build 1415)

This disable the Aero frame and other Aero feature's
and you can skin the frame like in MM3 .

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by nohitter151 » Sun Sep 18, 2011 9:56 am

DreadM wrote:Greetings

you can make a entry in the Settings.ini :

[System]
ForceDisableAero=0/1 - allows skin to disable Aero for MM (introduced in MM4 build 1415)

This disable the Aero frame and other Aero feature's
and you can skin the frame like in MM3 .
Completely forgot that :oops:
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

rovingcowboy
Posts: 14162
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by rovingcowboy » Sun Sep 18, 2011 11:51 am

which sittings ini file is that to be added too.
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by nohitter151 » Sun Sep 18, 2011 12:50 pm

rovingcowboy wrote:which sittings ini file is that to be added too.
There's only one Settings.ini file. It's called 'Settings.ini' right in the root folder of the skin.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

rovingcowboy
Posts: 14162
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by rovingcowboy » Mon Sep 19, 2011 10:25 am

nohitter151 wrote:
rovingcowboy wrote:which sittings ini file is that to be added too.
There's only one Settings.ini file. It's called 'Settings.ini' right in the root folder of the skin.
ah the same one we put the show or don't show tree lines in.
i'll try this and see if it will fix that display error i got in my skin on my system. thanks. :D



nope did not fix the float player display error.


:(
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by DaledeSilva » Wed Sep 21, 2011 8:03 am

Why is that option so hidden.. why didn't they make it a checkbox in the skin dialog like "Overide skin theme with windows system theme".
In fact.. that almost sounds like the same option..

So while before the skin could look how it wanted and you could overide it with windows if you wanted, now, the skins is very limited, and you can overide it if you like editing settings files manually..

hmm.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by nohitter151 » Wed Sep 21, 2011 9:56 am

Most other MM4 skinning features are added to the wiki:
http://www.mediamonkey.com/wiki/index.p ... zing_Icons
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Dreadlau
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by Dreadlau » Wed Sep 21, 2011 10:31 am

DaledeSilva wrote:Why is that option so hidden.. why didn't they make it a checkbox in the skin dialog like "Overide skin theme with windows system theme".
In fact.. that almost sounds like the same option..

So while before the skin could look how it wanted and you could overide it with windows if you wanted, now, the skins is very limited, and you can overide it if you like editing settings files manually..

hmm.
I disagree.

It's the skiner's choice to decide if the aero frame suits his skin or not. And it should stay that way.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by DaledeSilva » Wed Sep 21, 2011 10:40 am

Ahhh. yes, I totally agree there.
I misunderstood, I thought the settings.ini wasn't in the skin and was comparing it to that.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

Dreadlau
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by Dreadlau » Wed Sep 21, 2011 10:45 am

Yes. This settings.ini is located inside the skin folder.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)

Pman
Posts: 169
Joined: Fri Jan 02, 2009 11:57 am

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by Pman » Wed Sep 21, 2011 5:13 pm

Depends what you want aero and what you dont want aero. Majority of MM4 skins have aero frame however there's about a half-half split when it comes to whether the player is aero or not. For convenience, make non-aero player with aero frame, makes skinning a little bit easier.
  • W7Ultimate x32 - MM4 - SHABBA!
Image

GJonas
Posts: 1
Joined: Thu Dec 06, 2012 9:51 am

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by GJonas » Thu Dec 06, 2012 10:03 am

nohitter151 wrote:There isn't a way to override the Glass frame. The only way is to run MM in compatibility mode in Win 7 or Vista.
I found that running it in Windows 7 or Vista and any of its service packs didn't help. Only when I ran MM4 in XP Service Pack 3 did the aero (glass) frame disappear.

Mizery_Made
Posts: 2283
Joined: Tue Aug 29, 2006 1:09 pm
Location: Kansas City, Missouri, United States

Re: Skinning MM4's Window Frame Question

Post by Mizery_Made » Thu Dec 06, 2012 11:09 am

I don't think they worded it correctly to get across what they meant. They weren't trying to say to run it in compatibility mode with it set as those two OSes. Instead, they're saying that in those two OSes, you have to run compatibility mode (set to a non-Aero OS, thus XP)

Post Reply