Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Post by Vyper » Thu Apr 19, 2007 5:48 am

It's not a problem trix, the files were easily enough gotten again from your site. ;)


I will use an empty folder but that still doesn't solve the error problem, does it?


Will check on that now.


Edit: Woohoo! That fixed the problem. No error when the output folder is empty! Thanks Trix. :D


Maybe a check of the output folder and a warning should be included in the script?
Last edited by Vyper on Thu Apr 19, 2007 5:55 am, edited 2 times in total.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Thu Apr 19, 2007 8:04 am

The next version already handles the cleanup much better so existing files should no longer cause the errors that you were getting. I'm also going to put a warning message in the new browse button for the output path if the folder is already populated.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Post by Vyper » Thu Apr 19, 2007 9:09 am

Cool. Thanks again for another great script. :D

Teknojnky
Posts: 5533
Joined: Tue Sep 06, 2005 11:01 pm
Contact:

Post by Teknojnky » Thu Apr 19, 2007 3:04 pm

trixmoto wrote:The next version already handles the cleanup much better so existing files should no longer cause the errors that you were getting. I'm also going to put a warning message in the new browse button for the output path if the folder is already populated.
It sounds like you've already figured out the issue, but I will confirm that clearing out the backup folder will prevent the error and allow the script to run.

Tho upon running again, the error returns.

I assume (but have not tested) it is that I have some other sub folders under both scripts and auto that backup may not be expecting to exist after they get copied to the backup folder.

Specifically I have:

\scripts

\scripts\auto
\scripts\auto\artwork
\scripts\auto\prettypictures\
\scripts\auto\prettypictures\cache
\scripts\auto\tweakmonkey\
\scripts\auto\tweakmonkey\icons

\scripts\detailedinfofiles
\scripts\monkeyrok
\scripts\monkeyrok\scriptaculous (and several sub folders)
\scripts\monkeyrock\skins (and several subfolders)

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Thu Apr 19, 2007 3:24 pm

New version (3.8.) is now available from my website. Changes include...

- Fixed errors when trying to cleanup previous backup
- Added browse button for output path with warning if folder contains files

Try this one - hopefully you won't get any more errors! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Teknojnky
Posts: 5533
Joined: Tue Sep 06, 2005 11:01 pm
Contact:

Post by Teknojnky » Thu Apr 19, 2007 3:29 pm

3.8 works perfiktly! 8)

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Thu Apr 19, 2007 3:39 pm

Great news! :D
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Post by Vyper » Thu Apr 19, 2007 5:35 pm

Yup. Perfecto! Image


Thanks Trix! :D

MarineBrat
Posts: 488
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:12 am
Location: Loony left coast, USA.

Post by MarineBrat » Thu Apr 19, 2007 11:39 pm

Trix,

Two issues with the backup script when used with MM3.

1) The result dialog states "MDB file copied successfully", but in MM3 it's a "DB file".

2) The DB file is not included in the ZIP file.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Fri Apr 20, 2007 4:19 am

Ok, I'll flag it as MM2 only until I get this resolved. Thanks for letting me know! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

MarineBrat
Posts: 488
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:12 am
Location: Loony left coast, USA.

Post by MarineBrat » Fri Apr 20, 2007 10:00 am

You're welcome. I tried hacking the 3 scripts and changing any instance of MediaMonkey.MDB with MediaMonkey.DB, but it didn't fix it. Back when I was a daily coder, I was coding in Delphi/Pascal. VBS seems so alien to me. :)

SoCalSwami
Posts: 5
Joined: Sun May 06, 2007 11:26 am

noobie to MM and LOV'N IT!

Post by SoCalSwami » Sun May 06, 2007 1:10 pm

Hello to all from a long time music lover, and recent MM convert. You have established an excellent forum, lots of good info. Thanks to all for the great contributions.

trixmoto, Great Script!

While this may seem presumptions of me to ask, or just the ramblings of another un-informed noobie, but...

Could you add a toggle button on Backup setup window to disable the Backup Complete information window for a "good" save. I would like to see a message if an error occures, but none if the save was good. I love using the "good" save message box on installation, but with each use, the integrity of your work shines brighter [grinning to cover gross use of flattery].

Thanks,
SoCalSwami

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Sun May 06, 2007 5:14 pm

New version (3.9) now available to download from my website. There are now extra warning messages before deleting any folders from your computer. This should stop an accidental deletion of folders.

@SoCalSwami - thanks, I'm glad you like the script. I'd already posted this version on my website before I read your request, but I've added it to my list so should make it into the next version! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Post by Vyper » Sun May 06, 2007 5:57 pm

Just installed and ran it and it worked beautifully. :D

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Mon May 14, 2007 9:51 am

New version (4.0) is now available from my website. Changes include...

- Added option to control whether the output path is cleaned up or not
- Added option to control whether the confirmation screen shows or not

This should provide greater flexibility! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Post Reply