Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Report bugs & feature requests for MediaMonkey for Android and learn about the newest beta build.

Moderator: Gurus

dtsig
Posts: 3131
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by dtsig » Tue Sep 03, 2013 5:13 pm

I have always used usb sync as it has always worked for me. But to day I tried the wifi sync .. don't know why .. and after accepting on MMW etc it started to copy/sync all the items from the playlist again. It also asked me where i wanted to sync to.

1) why would it ask again, as i had been syncing correctly to external card, where to sync.
2) why would it re-sync everything?


I am unsure why this would happen. Thoughts
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Lowlander
Posts: 46408
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by Lowlander » Tue Sep 03, 2013 10:11 pm

Check under Tools > Options > Portable Device Sync and make sure you only have 1 Device Profile. Is that the case?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

dtsig
Posts: 3131
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by dtsig » Wed Sep 04, 2013 9:27 am

For the phone .. yes only 'SCH-I535 - Card' is selected. 'SCH-I535 - Phone' is not.

And I now have a lot of duplicates. But the dups show UNKNOW artist <sigh> I thought this had been resolved back in 146
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 3131
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by dtsig » Wed Sep 04, 2013 9:42 am

By the way here is an image of my new album list on mma.
Image
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 3131
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by dtsig » Wed Sep 04, 2013 10:15 pm

Any thoughts on this?
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Lowlander
Posts: 46408
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by Lowlander » Wed Sep 04, 2013 10:24 pm

I tend to sync different tracks each sync. I don't see the Unknown issue with wifi sync on the current releases.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

rusty
Posts: 7228
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by rusty » Tue Sep 17, 2013 1:19 pm

I can't replicate this, but I suspect that it might be related to content that was synced from MMW to MMA, then synced back to MMW (as a dup) and then synced back to MMA. Some such issues were fixed in 164 ( http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=11216 ), and other related items are being tackled at http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=11279 .

dtsig
Posts: 3131
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Going to WIFI sync causes it all to be sync'd again

Post by dtsig » Tue Sep 17, 2013 3:53 pm

Rusty .. thanks for that.

I had seen similar with 164 (or was it fixed then?) but then I was using just USB sync.

I had re-installed mma (newest beta) and mmw when this happened this time (first venture to wifi sync). I have to admit that I have been afraid to try this again :) but my venture out there next week when I am back from my trip.

Thanks again for the follow-up
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Post Reply