Track Properties edit box weirdness [BUG#5668]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

fourteen
Posts: 127
Joined: Tue Mar 03, 2009 9:03 pm

Track Properties edit box weirdness [BUG#5668]

Post by fourteen » Sun May 24, 2009 1:07 pm

Build 1247

(I have an album with tracks that already have artist field populated, and I want to add an additional artist to some of the tracks.)

While editing tracks using the "Track Properties" dialog box MediaMonkey displays very weird behavior when trying to position the input caret using the Home and End keys in the edit boxes. Standard Windows behavior moves the input position to the beginning of an input box and End takes you to the end of the input box but MM does something else.

Steps to replicate
0- trying to add the artist Foo Bar to some tracks
1- get "Foo Bar; " (without the quotes) to the clipboard, e.g. by using Notepad and copy the string "Foo Bar; "
2- right click the first track of the album and select "Properties"
3- position the caret at the first position in the Artist field
4- type Ctrl-V to paste in "Foo Bar; "
5- use Alt-right arrow to get to next track
6- notice how the caret is not in the first position in the Artist field
7- use Home key to position the caret in the first position

Expected behavior: caret moves to first position in Artist field
Observed behavior: caret moves to last position

Same or similar behavior can be seen when trying to in-place edit a field value in the track listing area.

Edit: step 5
Last edited by fourteen on Sun May 24, 2009 11:08 pm, edited 1 time in total.

Mizery_Made
Posts: 2283
Joined: Tue Aug 29, 2006 1:09 pm
Location: Kansas City, Missouri, United States

Re: Track Properties edit box weirdness

Post by Mizery_Made » Sun May 24, 2009 8:39 pm

Using the Home key after switching to the next track took it to the beginning of the string as expected for me.

fourteen
Posts: 127
Joined: Tue Mar 03, 2009 9:03 pm

Re: Track Properties edit box weirdness

Post by fourteen » Sun May 24, 2009 11:06 pm

I think I need to revise step 5 - use Alt-right-arrow to go to next track, rather than clicking green arrow. Then (for me), I see the described behavior.

Mizery_Made
Posts: 2283
Joined: Tue Aug 29, 2006 1:09 pm
Location: Kansas City, Missouri, United States

Re: Track Properties edit box weirdness

Post by Mizery_Made » Sun May 24, 2009 11:22 pm

Bingo. The hotkey does the trick.

EDIT: Added as Bug#5668

Ludek
Posts: 3227
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Track Properties edit box weirdness [BUG#5668]

Post by Ludek » Mon May 25, 2009 6:12 am

Yes, i see, you are reffering to the situation that pressing Alt + Right causes the auto-complete menu to open and therefore there is the problem, see the screenshot attached here to the issue 5668:
i.e. http://www.ventismedia.com/mantis/file_ ... 8&type=bug

So easier steps to repro is just hitting Alt key that causes the auto-complete to pop-up.

This seems to be problem on skinned version only.

Post Reply