1348:choice of columns lost on restart [#7471]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

1348:choice of columns lost on restart [#7471]

Post by vpsaxman » Wed Feb 09, 2011 7:33 pm

Not sure if it's a bug or me... I choose columns for a certain view (AA + details) and on restart, some have been hidden and other appeared... Same thing with tabs. If I pick different column settings for each tabs it's lost on restart. Can anyone replicate this?

Am I missing something? Do I need to create collections or something? Also, what's the difference between a check mark and a box filled with color when you choose columns?
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Edgar
Posts: 72
Joined: Sun Aug 30, 2009 12:06 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Edgar » Wed Feb 09, 2011 9:04 pm

I reported this a while back--it might not have a specific bug number as it may be related to another bug.
[size=150][b]---[color=#8000BF]Edgar[/color][/b][/size]

64-bit Windows 10 MediaMonkey Lifetime Gold 3 & beta4
Asus ASUS Prime X299-Deluxe motherboard
sound system: Soundcraft Signature 12 MTK mixer, JBL Eon 15 G2 speakers as mains and mains subs, and JBL Eon610 mains with Tascam LF-S8 sub as near field monitors at the computer

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Lowlander » Wed Feb 09, 2011 10:30 pm

Column choice is remembered here on 1348. I did do a fresh install to make sure old issues aren't causing this.

View isn't remembered, even when using a single tab.
vpsaxman wrote:Also, what's the difference between a check mark and a box filled with color when you choose columns
Don't know, this seems to be a bug. The box is normally used to indicate not all sub-items are selected which isn't applicable here.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Wed Feb 09, 2011 10:32 pm

Thanks, could you give me a link to your post please?
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Edgar
Posts: 72
Joined: Sun Aug 30, 2009 12:06 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Edgar » Thu Feb 10, 2011 12:16 pm

vpsaxman wrote:Thanks, could you give me a link to your post please?
If this was at me:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 97#p283397
also see:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 22#p285922
and the bug report (which does not reflect the entirety of the problem):
http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=7120
[size=150][b]---[color=#8000BF]Edgar[/color][/b][/size]

64-bit Windows 10 MediaMonkey Lifetime Gold 3 & beta4
Asus ASUS Prime X299-Deluxe motherboard
sound system: Soundcraft Signature 12 MTK mixer, JBL Eon 15 G2 speakers as mains and mains subs, and JBL Eon610 mains with Tascam LF-S8 sub as near field monitors at the computer

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Thu Feb 10, 2011 12:50 pm

Awesome! Thanks!
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Lowlander » Thu Feb 10, 2011 12:53 pm

For column/view issues you might want to try a clean install. I did a clean install of 1348 and several weird issues don't occur anymore for me. The only thing left is that Playlist views aren't remembered as the Music View is used instead.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Thu Feb 10, 2011 1:17 pm

Lowlander wrote:For column/view issues you might want to try a clean install. I did a clean install of 1348 and several weird issues don't occur anymore for me. The only thing left is that Playlist views aren't remembered as the Music View is used instead.
Clean install means clearing the DB? Or can I backup the DB file and wipe out the rest then after re-install, paste the DB file in AppData?
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Lowlander » Thu Feb 10, 2011 1:22 pm

I would recommend a clean DB or a copy from MM3 as I believe these things are all saved in the database.

You can do a clean install without removing the database, but it might not do the trick: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=54

PS. ini and DB location has changed from the support mentioned locations.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Thu Feb 10, 2011 1:37 pm

I'll try. Thanks.
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Lowlander » Thu Feb 10, 2011 2:30 pm

Just make sure you keep a copy of the DB if you do decided to remove it so you can always revert back to it.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Thu Feb 10, 2011 2:34 pm

Yes I intended to do so. :)
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Fri Feb 11, 2011 11:15 am

Well, it seems like it's behaving a little better after fresh re-install. I still can't assign different columns to different view and my choice of view is not remembered on startup...
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by Lowlander » Fri Feb 11, 2011 11:30 am

I see a column issue here:

1) Neither Details nor Art + Details have the skipped column enabled
2) Enable Art + Details view
3) Enabled Skipped column
4) Switch to Details view
5) Switch to Art + Details view
6) Skipped column gone

If after step 3 you restart MediaMonkey the Skipped column remains visible. So it seems switching views destroys the column setting.

1) Enable Details view
2) Enable Skipped column
3) Summary column gets enabled
4) Publisher enabled Actors
5) Screenwriter enables Publisher
6) This is all triggered by right click and selecting columns from the list

The details view has an empty column and # enabled but grayed out (in Collection Option it is available).

In Choose Columns the Skipped column doesn't do anything.

Views are remembered taking in account that
1) Playlist Views are set by the Music Collection, any changes made in Playlist are lost, any changes made in Music also change view in Playlist
2) When using multiple tabs the View set in the last tab for that Collection should be remembered.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: 1348:choice of columns lost on restart

Post by vpsaxman » Fri Feb 11, 2011 2:23 pm

After a few times restarting MM, I'm back to how things were before the fresh install. I choose a set of columns, put them in order. On restart, a dozen columns I had not chosen have appeared and their order is re-arranged.
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Post Reply