MM doesn't start

To get bugs in the current release fixed, please report them here.

Moderator: Gurus

pietzke
Posts: 161
Joined: Sun Sep 25, 2005 7:43 am

MM doesn't start

Post by pietzke » Fri Dec 02, 2011 1:17 pm

When I start Mediamonkey the splashscreen appears, Trayicon appears and MM process is shown in Taskmgr. When splashscreen is finished, MM disappears from Taskmgr and mouseover icon lets it disappear aswell. I had 1459 installed and worked with for quite a while and it was working just fine, same as several betas before. I haven't changed anything to my System. MM just doesn't start anymore. What I tried so far:

Overinstall MM with old MM.DB and .ini -> same behaviour
Uninstall MM, delete all Userdata and MM-related folders, reinstall as admin, run as admin -> same behaviour
Run in safe mode -> same behaviour

I might have run CCleander, but I've always done that occasionaly and never affected MM.

It's a win7 x64 with 4GB Ram, installed on ssd.

Got any ideas or same problems?

Lowlander
Posts: 46283
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM doesn't start

Post by Lowlander » Fri Dec 02, 2011 1:20 pm

Does renaming d_iphone.dll to d_iphone.dll.off in the Plugins folder fix the issue?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

pietzke
Posts: 161
Joined: Sun Sep 25, 2005 7:43 am

Re: MM doesn't start

Post by pietzke » Fri Dec 02, 2011 1:46 pm

Yes it does. Thanks alot Lowlander, you saved my day! :D

Kevinrse

Re: MM doesn't start

Post by Kevinrse » Tue Jan 03, 2012 11:00 am

Just wanted to report that I had the same issue. A google search brought me here, and this fix worked for me too. Thanks!

Guest

Re: MM doesn't start

Post by Guest » Mon Feb 27, 2012 3:31 am

Thanks Lowlander you saved my day too!

Lowlander
Posts: 46283
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM doesn't start

Post by Lowlander » Mon Feb 27, 2012 10:46 am

Which tends to indicate your QuickTime installation has a corruption. Reinstalling QuickTime should also fix the issue.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply