uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Get answers about the current release of MediaMonkey for Android

Moderator: Gurus

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Fri Nov 15, 2019 3:34 am

Hello,

I tried to search for this issue but couldn't find any hint. Sorry if this has been posted already.
I got the MMA Pro and was trying to connect via uPnP with my NAS (Synology). All my music (flac format) is stored there. I have a huge collection with over 2000 albums (classical music).
When I try to access via uPnP and select by Album view, I got a list of the first 100 or so albums then at the end of the list there is the spinning wheel but the rest of my collection will not be loaded / displayed.
I wait for very long time but nothing happened. I feel that the loading process got stuck somehow.
Any one having similar issue or having a clue what the issue could be?
I mainly buy the pro version for this feature actually...

Any hints will be highly appreciated!
Thanks
René

Lowlander
Posts: 46496
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Lowlander » Fri Nov 15, 2019 11:03 am

Does it work with other DLNA capable Apps (indicating a Server problem)?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Rene3672 » Fri Nov 15, 2019 11:21 am

yes.
My HiFi can connect to DLNA server and can access all albums.
I also just tried with another DLNA client on my phone (from Play Store) and it works as well.

Lowlander
Posts: 46496
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Lowlander » Fri Nov 15, 2019 12:02 pm

When this happens send a debug log from Menu > About MediaMonkey in MMA and reply here with the logID.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Rene3672 » Fri Nov 15, 2019 12:12 pm

log ID: MNJ4MTMUXN

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Rene3672 » Mon Nov 18, 2019 5:50 am

Hi,
just wanted to check if the logs got sent, as it'S the first time I sent logs....
please let me know if I can do anything else to try to understand the issue.

Thanks!

Peke
Posts: 12697
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: uPnP from NAS not loading all albums

Post by Peke » Tue Nov 19, 2019 8:35 pm

Hi,
Added as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=16126
Can you please be more specific what is missing in MMA and what is shown in other DLNA clients on your phone?

Screenshots would be welcome (See my signature on how to add them in forum post)

EDIT: I have tested it on my QNAP and what other DLNA Apps see MMA also see.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Wed Nov 20, 2019 6:31 am

Thank you for following up!

I will send a few screenshots when I am back home later today.
But here some more details.
Basically I have 2300+ albums in my music collection on my NAS (Sinology), all in FLAC format
When accessing with MMA (clicking uPnP) I see my NAS displayed. I can select it and then get a list on how to see the music (By Album, By Composers, etc...).
When I select "By Album", I start to see a list of albums. When I scroll down that list, the last album I see is always the same (Beethoven Missa Solemnis). This album is not (alphabetically) not the last one in my collection. Directly below the album I see the spinning wheel, which I interpret as the app is still trying to fetch the rest of the list and is still keeping spinning, I can wait as long as I want, no progress.
As said, I will share the screenshot.

When using another uPnP client (called Hi-Fi Cast), doing the same, I can see (and this pretty quickly) all my albums / music.

Btw with MMA when I try to play some music from the (incomplete) album list, nothing happen. I get the now playing view and no music is played. After a while the app go to next track on that list, nothing happen for a while and then the app jump to the next track again, and this ad libitum.

With Hi-Fi Case, I can select any music and it plays it.
I will share later as well screenshots for that app.

Thank you again!
René

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Thu Nov 21, 2019 2:53 am

Sorry I couldn't upload the screenshots yesterday evening, I couldn't connect to the forum...
So now a few screenshots:
- from MMA
Image
Image
Image
Image

- From my other uPnP client
Image
Image
Image


Let me know if you need anything more.
Thanks again!
René

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Thu Nov 21, 2019 2:54 am

not sure this is working with the images...

here a link to the shared album:
https://photos.app.goo.gl/PSAav5kYG5qinxf89

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Wed Nov 27, 2019 5:51 am

Hello,

just wanted to check if you need for infos / screenshots / logs from me?
Already some clue / indication of root cause?

Thanks again for your support!
René

martin.bohac
Posts: 143
Joined: Thu Nov 14, 2013 5:23 pm

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by martin.bohac » Fri Nov 29, 2019 8:22 am

Hi,
this issue is fixed in the next beta build 1.3.7.901 (coming soon).
Thanks!

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Fri Nov 29, 2019 8:27 am

Great!

thanks!

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Fri Dec 13, 2019 3:31 am

Hi,

just out of curiosity... do you roughly know when the xxx.001 version will be available?

Many thanks
René

Rene3672
Posts: 29
Joined: Wed Oct 11, 2006 2:04 am

Re: uPnP from NAS not loading all albums [#16126]

Post by Rene3672 » Wed Dec 18, 2019 6:41 am

just to let you know. Got the updates yesterday and now every works as expected!
Many thanks for the fix!
Have all a nice Xmas time :-)

Post Reply