[REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826 #18109]

Help improve MediaMonkey 5 by testing the latest pre-release builds, and reporting bugs and feature requests.

Moderator: Gurus

monkeyfan1970
Posts: 97
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

[REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826 #18109]

Post by monkeyfan1970 »

Hello,

I notice that the List Menu is missing from MM5 when you right click in Playing tab. Could you add this feature back.

Thank you!
Last edited by monkeyfan1970 on Thu Jul 01, 2021 12:57 am, edited 1 time in total.
Lowlander
Posts: 50820
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5.

Post by Lowlander »

What actions are you missing? The Menus have mostly been consolidated in the 3 dot menu at the left-top of the Playing window.
monkeyfan1970
Posts: 97
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5.

Post by monkeyfan1970 »

Lowlander wrote: Wed Jun 30, 2021 10:27 pm What actions are you missing? The Menus have mostly been consolidated in the 3 dot menu at the left-top of the Playing window.
I mainly need Clear, Clean (Remove inaccessible), Randomize List, Save and Load Playlist.

I understand that in MM5, that they are located at the left-top menu when you right click playing node.
The issue with me is, I want to minimise the left panel for my Playing Tab. It is additional couple of clicks for me to reach the menu. Having to reinstate back the List menu in the right-click for Playing Tab is vital for me. It becomes fast.

Hope I make sense. Thank you.
Lowlander
Posts: 50820
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Lowlander »

All, but Load Playlist, are available in the 3 dot menu of the Playing windows. You can hide the side panels, so in 3 clicks you execute any of those functions.

https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17826
monkeyfan1970
Posts: 97
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by monkeyfan1970 »

Lowlander wrote: Thu Jul 01, 2021 1:17 am All, but Load Playlist, are available in the 3 dot menu of the Playing windows. You can hide the side panels, so in 3 clicks you execute any of those functions.
But in MM4 I can achieve this in just 2 clicks with the List menu. :(
Peke
Posts: 14613
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Peke »

Hi,
1. HINT: Beside ⋮ If you right on "Playing" Tree node you get what you had under EDIT in MM4 and SAVE PLAYLIST

2. Regarding LOAD Playlist how about adding "Tree (Playlists)" as View element in to Playing -> List View where you can simply Drag and Drop a playlist to Now Playing position and load it or Drop To player to Clear And Play it?

NOTE: I am talking about Tree (Playlist) that you can enable when selecting Playlists tree and under view change dropdown enable Tree (Playlists) View Element.

3. Only other things missing are "Invert Selection", "Send Playlist to Device" and quick link to Now Playing "Options" Which we have not yet decided to port MM5.

BLACK = Removed/Outdated
BLUE = Existing on Right click or ⋮
RED = Missing
Image

Now SUGGESTIONS? ;)
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Ludek
Posts: 4242
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Ludek »

monkeyfan1970 wrote: Thu Jul 01, 2021 8:45 pm
Lowlander wrote: Thu Jul 01, 2021 1:17 am All, but Load Playlist, are available in the 3 dot menu of the Playing windows. You can hide the side panels, so in 3 clicks you execute any of those functions.
But in MM4 I can achieve this in just 2 clicks with the List menu. :(
It is still just two clicks also in MM5, see: https://www.dropbox.com/s/foj0ta7wlls34 ... 6.png?dl=0
monkeyfan1970
Posts: 97
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by monkeyfan1970 »

Ludek wrote: Fri Jul 02, 2021 7:32 am
monkeyfan1970 wrote: Thu Jul 01, 2021 8:45 pm
Lowlander wrote: Thu Jul 01, 2021 1:17 am All, but Load Playlist, are available in the 3 dot menu of the Playing windows. You can hide the side panels, so in 3 clicks you execute any of those functions.
But in MM4 I can achieve this in just 2 clicks with the List menu. :(
It is still just two clicks also in MM5, see: https://www.dropbox.com/s/foj0ta7wlls34 ... 6.png?dl=0
Thanks for the reply, Ludek!

The issue is there is so many real estate wasted in MM5 in the default mode. I use a new tab for the "Playing" Node. And in that tab, I do not want to show both Right and Left Panel. I want to keep my UI as clean as possible. With that setup, there is no ability to clear the current playing list. Unless, I open the right or Left panel.

Hence having the list menu in the right-click is just super convenient. You could do this in MM4.
Lowlander
Posts: 50820
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Lowlander »

Clear can easily be done with Ctrl+A (select all) and Delete, or setting Hotkey for Playing list: Clear.
Barry4679
Posts: 1674
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Barry4679 »

monkeyfan1970 wrote: Sat Jul 03, 2021 12:44 am The issue is there is so many real estate wasted in MM5 in the default mode. I use a new tab for the "Playing" Node. And in that tab, I do not want to show both Right and Left Panel. I want to keep my UI as clean as possible. With that setup, there is no ability to clear the current playing list. Unless, I open the right or Left panel.
There is no default Hot Key to open close the left or right panels, but you can create one via Tools|Options as a workaround.
Want a dark skin for MM5? This is the one that works best for me .. elegant, compact & clear.
Ludek
Posts: 4242
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [REQ] Add back the list menu in MM5 [#17826]

Post by Ludek »

monkeyfan1970 wrote: Sat Jul 03, 2021 12:44 am The issue is there is so many real estate wasted in MM5 in the default mode. I use a new tab for the "Playing" Node. And in that tab, I do not want to show both Right and Left Panel. I want to keep my UI as clean as possible. With that setup, there is no ability to clear the current playing list. Unless, I open the right or Left panel.

Hence having the list menu in the right-click is just super convenient. You could do this in MM4.
ahh, ok, I see. With the left panel you could right-click Playing node to show the menus like 'Clean', 'Clear', 'Reverse List' , but you are true that they are not available on right-click in the file-listing, tracking as: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=18109
So current workaround is to configure hotkeys for these actions: https://www.dropbox.com/s/7gbnwdo690xik ... 8.png?dl=0
Post Reply