MM4 Wishlist

Any ideas about how to improve MediaMonkey? Let us know!

Moderator: Gurus

Lowlander
Posts: 44874
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM4 Wishlist

Post by Lowlander » Fri May 06, 2011 2:57 pm

MM can do that.

$RemovePrefix(string) removes the prefixes set under Tools > Options > Appearance from the string.
$If(<Album>,<Album>\,) will create an album folder if album value is present and not when it isn't present.

http://www.mediamonkey.com/sw/webhelp/f ... ormats.htm
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

TekGamer
Posts: 49
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: MM4 Wishlist

Post by TekGamer » Fri May 06, 2011 3:11 pm

Ok, to clarify, I know Case Checker is there and always has been there, but how about options for Case Checker, like the "Case and Leading Zero Checker" addon script offers?
TekGamer

Lowlander
Posts: 44874
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM4 Wishlist

Post by Lowlander » Fri May 06, 2011 3:50 pm

So you're asking for something that already exists.

The idea behind MediaMonkey is that it's flexible and that you can add functionality through addons. Instead of bogging down the main program the user can decide which functionality needs to be added by adding addons. And this case there really is no difference as both addons are scripts.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

TekGamer
Posts: 49
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: MM4 Wishlist

Post by TekGamer » Fri May 06, 2011 5:20 pm

I guess my point is, that if MM4 is going to include a case checker, it should have options to customize it.
TekGamer

ohneland
Posts: 115
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:11 am

Re: MM4 Wishlist

Post by ohneland » Sat May 07, 2011 2:25 pm

@theflyinglowlander
Cool - does that apply to exporting files to a device too?
Just haven't got mine at hand...
ohneland

Win 10
Logitech Media Server on a Synology NAS with diff. players
Moto G on LOS 14 [LG Optimus One; Nokia Lumia 620]
MM 4, MP3Tag, EAC, Musicbee, [Songbird]
[Samsung Galaxy Tab 2 10.1 5110; Sansa ClipZip]

ohneland
Posts: 115
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:11 am

Re: MM4 Wishlist

Post by ohneland » Sat May 07, 2011 2:26 pm

ohoh, I clicked on the link and I am reading now...
ohneland

Win 10
Logitech Media Server on a Synology NAS with diff. players
Moto G on LOS 14 [LG Optimus One; Nokia Lumia 620]
MM 4, MP3Tag, EAC, Musicbee, [Songbird]
[Samsung Galaxy Tab 2 10.1 5110; Sansa ClipZip]

TekGamer
Posts: 49
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: MM4 Wishlist

Post by TekGamer » Fri Jul 01, 2011 11:25 pm

How about a built in Lyrics Viewer?
TekGamer

Lowlander
Posts: 44874
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM4 Wishlist

Post by Lowlander » Fri Jul 01, 2011 11:26 pm

Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: MM4 Wishlist

Post by markstuartwalker » Sun Jul 03, 2011 2:00 pm

I suggest that you have a look a the Desination options in the MM4 builds. It becomes possible to define the path to the music files by attributes in MM such as <folder>.

Mark
Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

lorie
Posts: 32
Joined: Fri Jan 04, 2008 11:58 am
Location: NW USA

Re: MM4 Wishlist

Post by lorie » Thu Nov 24, 2011 2:45 pm

1. Another vote for the ability to SAVE the LAYOUT... It is annoying and time-consuming to have to go through all of the work to set it up just as you like it only for it to revert if the program crashes (or a new version comes out!!!) Since MM4 has already rolled out, can this be included in the next update/build? ( say v. 4.0.0.1460)?

2. Native lyrics embedding/viewing

bgibbard
Posts: 50
Joined: Sun Sep 30, 2007 7:09 pm

Re: MM4 Wishlist

Post by bgibbard » Fri Nov 25, 2011 7:54 am

Nick Appleton wrote:Sortorder fields (e.g., ArtistSort, for LN, FN)
This one has been a long time major wish of mine as well.

palmcrash
Posts: 20
Joined: Wed Oct 24, 2007 11:05 pm

Re: MM4 Wishlist

Post by palmcrash » Fri Dec 23, 2011 1:33 pm

For us gold members who now have "Music Collections" feature:

Be able to edit Music Collection "Type" requirements. For example, I'd like to add both genres "Classical" and "Opera" to the "Classical Music" Type (currently requires kludgy genre work-around).

By the way, upgrading from MM3 to MM4 breaks any auto playlists (and I assume non-auto as well) for classical music, since the "Search" field must be manually changed to "Classical Music". I feel this should've been automated by the upgrade. :oops:

Thanks for enhancing classical music features! :D

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM4 Wishlist

Post by nohitter151 » Fri Dec 23, 2011 3:17 pm

palmcrash wrote:I feel this should've been automated by the upgrade. :oops:
How could MM have known which playlists were classical vs those that were not?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

palmcrash
Posts: 20
Joined: Wed Oct 24, 2007 11:05 pm

Re: MM4 Wishlist

Post by palmcrash » Fri Dec 23, 2011 6:40 pm

nohitter151 wrote:
palmcrash wrote:I feel this should've been automated by the upgrade. :oops:
How could MM have known which playlists were classical vs those that were not?
Field "genre" = "classical". Or, the upgrade could simply update all playlists to refer to "entire library".

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM4 Wishlist

Post by nohitter151 » Fri Dec 23, 2011 11:19 pm

palmcrash wrote:
nohitter151 wrote:
palmcrash wrote:I feel this should've been automated by the upgrade. :oops:
How could MM have known which playlists were classical vs those that were not?
Field "genre" = "classical". Or, the upgrade could simply update all playlists to refer to "entire library".
That's what it did when I upgraded.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Post Reply