[1439] Played # not incrementing correctly after sync

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

[1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Fri Sep 30, 2011 1:29 pm

I sync, play a song once on my iPhone4, then sync again and the Played # counter is not incremeting by one. Example, Played # before: 2421, after: 2438.
TekGamer

Ludek
Posts: 2999
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by Ludek » Mon Oct 03, 2011 4:57 pm

Do you say that play counter is incrementing by 17 or so after every sync?
It is incremented where, on the iPhone or in MediaMonkey?
Did you check
Device -> Options -> Auto Sync -> [x] Auto-Sync files from the device to the PC
checkbox or not?

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Mon Oct 03, 2011 10:28 pm

The Played # field is incrementing in MM, I do not have Auto-Sync files checked, and it is not always by 17.
TekGamer

Ludek
Posts: 2999
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by Ludek » Tue Oct 04, 2011 6:04 am

If you have the '[ ] Auto-Sync files from the device to the PC' checkbox unchecked then I don't see a reason for increasing Played# value in MM. Do you use some scripts/addons that could cause this? Could you please generate debug log using latest build (1440) so that we could see more.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by nohitter151 » Tue Oct 04, 2011 8:13 am

Ludek wrote:If you have the '[ ] Auto-Sync files from the device to the PC' checkbox unchecked then I don't see a reason for increasing Played# value in MM. Do you use some scripts/addons that could cause this? Could you please generate debug log using latest build (1440) so that we could see more.
From http://www.ventismedia.com/mantis/view. ... 326#c27441
Yes, this is intended, bi-di sync option is for files syncing, ratings and playcounts are done independently (as in case of the iPod plug-in).
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Ludek
Posts: 2999
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by Ludek » Tue Oct 04, 2011 9:32 am

Yes, sorry, you are right.

So the issue is that after changing playcounts on the iPhone the Played# doesn't grow accordingly in MM?

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by nohitter151 » Tue Oct 04, 2011 9:41 am

Ludek wrote:Yes, sorry, you are right.

So the issue is that after changing playcounts on the iPhone the Played# doesn't grow accordingly in MM?
Well, it's working okay for me. Just tested it to be sure by playing a track once after syncing and then when I plugged the phone back into USB, I watched the playcount of the track go from 5 -> 6.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Ludek
Posts: 2999
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by Ludek » Tue Oct 04, 2011 9:51 am

Ok, it also works fine for me, I guess that TekGamer should generate debug log using latest build (1440) so that we could see more.

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Tue Oct 04, 2011 9:54 am

Ludek,

Here is a list of the extensions (scripts) I have installed:

Add/Remove Playstat (Script) 1.2.4 (AddRemovePlaystat.1.2.4.mmip)
MM Codec pack Trial (Misc) 2.0.0.14 (MM_Codec_Pack_Trial_2.0.0.14.mmip)
PlayHistory & Stats (Script) 4.01 (PlayHistory.4.0.1.mmip)
Lyricator (Script) 1.1.1.31 (lyricator_1.1.1.31.mmip)
RegExpReplace (Script) 4.1 (RegExpReplace-4.1.mmip)
CaseModify (Script) 1.4.2 (CaseModify1.4.2.mmip)

I installed MediaMonkey_4.0.0.1440_Debug.exe, how do I generate a debug log?
TekGamer

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Tue Oct 04, 2011 9:57 am

Also, after installing 4.0.0.1440, and syncing with [ ] Auto-Sync files from the device to the PC' checkbox UNCHECKED, it is now DOUBLING the playcount every time!
TekGamer

Ludek
Posts: 2999
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by Ludek » Tue Oct 04, 2011 10:03 am

See item 4b here: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... ?f=6&t=341

And also tell us which iPhone model do you have.

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Tue Oct 04, 2011 10:25 am

I have an iPhone 4

Here is the link to the log http://www.mediafire.com/?1yvba9inn5my3y5. I played two songs on my iPhone, then synced. As you can see in the log it is still updating the file tags even though I have "[ ] Auto-Sync files from the device to the PC" checkbox UNCHECKED, it is now DOUBLING the playcount every time!

Here are the two songs I played on my iPhone 4 then synced. You can see in the log where it is updating the file tags:

line 00005879 -> Deadmau5 - Raise Your Weapon.mp3
line 00005856 -> Calvin Harris - I'm Not Alone [Deadmau5 Remix].mp3
TekGamer

jiri
Posts: 5392
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by jiri » Wed Oct 05, 2011 7:37 am

I can't find any problem, it works fine here for everyone who tested. Could you try to:

1. Make sure that you don't have iTunes running simultaneously?
2. Reinstall MM, preferably to a clean folder, so that we rule out some misconfiguration.
3. Try to generate one more log (the one you created is ok, I just wonder whether another log will show the very same steps).
4. Did it work correctly for you in previous builds?

Jiri

rusty
Posts: 7203
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by rusty » Wed Oct 05, 2011 9:00 am

Tekgamer,

When you do step 2 (clean install), I would suggest that you:
a) uninstall MM4 from your machine, and rename the C:\Users\<username>\AppData\Roaming\MediaMonkey directory to e.g. ...\MediaMonkey_old
b) install the latest build in Portable mode

This could be related to: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 91#p312759

-Rusty

TekGamer
Posts: 54
Joined: Sun Jul 22, 2007 5:33 am
Location: Chicago, IL

Re: [1439] Played # not incrementing correctly after sync

Post by TekGamer » Wed Oct 05, 2011 10:56 am

I already had MM installed in Portable mode. I renamed %APPDATA%\MediaMonkey to %APPDATA%\MediaMonkey, which may have been left over from an old local install. Then I renamed the directory I had MM installed into from E:\Music\Player to E:\Music\Player.bak. I then installed a fresh copy of MediaMonkey_4.0.0.1440_Debug.exe into E:\Music\Player in Portable mode, started it up and put in my license information. I then copied by DB back to where it should be from E:\Music\Player.bak\Portable\MM.DB to E:\Music\Player\Portable\MM.DB. I did an initial sync of my iPhone4 (keeping '[ ] Auto-Sync files from the device to the PC' checkbox unchecked), disconneted it, played one song, then synced again, and now the Played # is only incrementing by 1 as it should.

Thanks Everyone!
TekGamer

Post Reply