Global hotkeys for MM?

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

Danzig
Posts: 76
Joined: Mon Dec 19, 2005 9:13 pm
Location: Brazil

Global hotkeys for MM?

Post by Danzig » Tue Dec 20, 2005 10:12 pm

is there any way to get this winamp plugin working in MM or at least something similar???

thanks!!

wallstreetwalker
Posts: 150
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:56 am

Post by wallstreetwalker » Wed Dec 21, 2005 4:08 am

i use a 'multimedia keyboard', it has play pause skip volume ... buttons :lol:
PUNK IN DRUBLIC

judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia

Post by judas » Wed Dec 21, 2005 11:09 am

i have tried several programs...the one that has worked best for me is the freeware HotKeyz, that can be found @

http://www.skynergy.com/hotkeyz.html

hope it works for u too...

pah68
Posts: 1488
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:26 pm
Location: Sydney, Australia

Post by pah68 » Thu Dec 22, 2005 1:43 am

Does anyone know of an app that can redirect keys?

I have a multimedia keyboard but the media keys don't work with MM.
I'd like an app that could detect any key pressed and then be able to be configured as shortcuts or other keys. Make sense??? I've had a couple of xmas beers and don't make much sense to myself, so.......
Image
Image

Peke
Posts: 11276
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Post by Peke » Thu Dec 22, 2005 5:54 am

Pah68,
Have you ever tried Girder?
It works for whatever I think off even my new Cyberlink USB Win MCE IR I got with my TV Card.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

pah68
Posts: 1488
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:26 pm
Location: Sydney, Australia

Post by pah68 » Thu Dec 22, 2005 11:52 pm

Looks great, but I was hoping for a smaller, freebie app. :oops:
Image
Image

Peke
Posts: 11276
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Post by Peke » Fri Dec 23, 2005 5:44 pm

Trust me it is worth every $ I have spent on it.
2 Remote Controlers (Ati Remote Wonder 1, Cyberlink HID MS-MCE UIR), netPCPhone (VoIP I-phone with keypad), Multimedia keyboard, A4 Tech 4D+ mouse and all of them recognized by Girder and reprogrammed to my needs) damn that App is good.
I recomend it in any possible way, good forum is one more + for app.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

Danzig
Posts: 76
Joined: Mon Dec 19, 2005 9:13 pm
Location: Brazil

Post by Danzig » Mon Dec 26, 2005 9:59 am

i had a look and i don't really like the standalone programs...

Winamp 5 has a "Global Hotkeys" plugin that's already included with a standard install... i copied over the .dll to MM but i couldn't configure it because the config settings in winamp are in the player's preferences not in plugin preferences (just shows an 'about box') is there any way to make this work?

seeing as there is already a plugin that works it shouldn't be so hard to make MM use it! :)

i don't really like to install a standalone app to do something that could be accomplished with a small plugin! :)

Steegy
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by Steegy » Mon Dec 26, 2005 10:07 am

because the config settings in winamp are in the player's preferences
If you copy the config settings for the plugin (probably separate [section] in winamp.ini) to mediamonkey's mediamonkey.ini, does it work then?

Cheers
Steegy
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).

danzig not logged in

Post by danzig not logged in » Wed Dec 28, 2005 11:20 pm

Steegy wrote:
because the config settings in winamp are in the player's preferences
If you copy the config settings for the plugin (probably separate [section] in winamp.ini) to mediamonkey's mediamonkey.ini, does it work then?

Cheers
Steegy
great suggestion and there is indeed a section in the winamp ini file but it doesnt't work :(

Steegy
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by Steegy » Thu Dec 29, 2005 9:03 am

Do you mean the "DIMIN HOTKEYS plugin for winamp"?
EDIT: Probably you don't. Please forget this post.

I donwloaded this one from Winamp's plugins page and it can be directly installed for MediaMonkey, by setting the folder to "C:\Program Files\MediaMonkey" (or whatever it is named on your computer).

The plugin works as it should work, including the configuration, but I haven't tested if the hotkey part actually works, because I don't want to mess up anything on my computer.

Cheers
Steegy
Last edited by Steegy on Thu Dec 29, 2005 9:41 am, edited 1 time in total.
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).

Steegy
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by Steegy » Thu Dec 29, 2005 9:40 am

Indeed, I installed the new Winamp 5 and it has it's own "Nullsoft Global Hotkeys".

The configuration of this plugin can only be made through a page that is added "Global preferences" section of the Winamp configuration panel.
MediaMonkey doesn't support this "adding of a configuration panel for a plugin" yet, so the plugin can't be configured through MM.
This should be on the wishlist however.

I copied the Winamp.ini configuration portion of the plugin to both MediaMonkey.ini files and a "dummy" Winamp.ini file, but on startup of MediaMonkey the hotkeys didn't work. Problem.

Well, as I can't get this plugin to work for MM, I suggest you to use some other global hotkey plugin for Winamp. There are plenty of them on Winamp's plugin site.

Some links you could try:
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=134085
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=79310
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=45433
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=128154
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=26691
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=125796
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=134676
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=128970
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=126677
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=111299
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=82185
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=130984

Cheers
Steegy
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).

The One Pizza
Posts: 4
Joined: Thu Oct 20, 2005 3:05 am

Post by The One Pizza » Fri Dec 30, 2005 10:05 am

http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=142585
This one works for me. You can give it a try. Install this plugin under you mediamonkey folder and setup the keys.
Image

pah68
Posts: 1488
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:26 pm
Location: Sydney, Australia

Post by pah68 » Fri Dec 30, 2005 4:46 pm

I would have thought RM-x should have worked but it doesn't matter which MultiMedia key I press, the raw data always returns 0xFF000000 :cry: :cry:
Image
Image

Spazz
Posts: 243
Joined: Tue Jan 11, 2005 9:49 pm

Post by Spazz » Fri Dec 30, 2005 7:12 pm

Yup, hotkeys are one of the few things missing from an otherwise perfect player. ;) The only things I miss from winamp are the toaster plugin and the global hotkeys. I know toaster does kind of work but you can't do things like hotkey a notification.

Toaster being a song change notifier that shows album art and is really configurable.
Image

Post Reply