Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

compupix
Posts: 17
Joined: Sat Jan 06, 2018 12:11 pm
Contact:

Re: Path Not Found

Post by compupix »

Thanks Dypsis!
I have turned off backup on exit.
I have no problems backing up on demand.
I'll take a look at your settings.
Case closed!
Thanks.
RickMM
Posts: 28
Joined: Mon Jul 01, 2019 1:48 am
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by RickMM »

Hi,

Just installed the addon and I'm trying to back up files. It did back up the files the 1st time, but subsequent times I get the following message "Backup cancelled because output folder already exists". What am I doing wrong?
zopfan
Posts: 33
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:55 am
Location: Bathinda. Punjab. India.
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by zopfan »

orbit111 wrote: Thu Dec 17, 2015 9:48 am I just wanted to post some help for those who are having trouble restoring to your new MM install.

If it were not for me being an network engineer I would have never figured out how to make this work!
-In windows 10 or 7 search for Power Shell from the start menu.
-Right click the Power Shell app and select 'Run As Administrator'
-At the command prompt type: cd <Location of MM backup files> Example: (cd C:\users\user1\desktop\media monkey backup\)
-Next type .\Restore

This should get you past the VB script error
I did exactly as told in this/above post. And yet I found the same error, as when I run the 'Restore' command with admin rights from within Windows Explorer.
Image
ddrennen@gmail.com
Posts: 2
Joined: Fri Sep 20, 2019 11:07 am
Contact:

How do I use the Backup 6.0 script?

Post by ddrennen@gmail.com »

I just installed. Picking up a new computer this afternoon, so I want to make sure that MM is backed up to dropbox. But I have no idea how to make that happen! Struck out with MM, so I installed this script. But now.... ?????

Thanks for some steps to follow!

Dorothy
MichaelZ

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by MichaelZ »

Is this supposed to work with the latest MM4 and Windos 10? Because it doesn't do anything here.
SpaceModulator
Posts: 22
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:02 am
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by SpaceModulator »

I started getting this problem out of the blue. I had changed no settings, made sure I hadn't missed an update. I updated to the latest MMW beta 4.1.25.1894 and it's the same.

Image
Peke
Posts: 13666
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by Peke »

Hi,
Are you using Portable MMW?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
SpaceModulator
Posts: 22
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:02 am
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by SpaceModulator »

Peke wrote: Thu Oct 24, 2019 9:32 pm Hi,
Are you using Portable MMW?
I am.
Peke
Posts: 13666
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by Peke »

Hi,
That is the problem as Backup Tries to access COM Server and is not optimized for portable version. This needs to be modified within Script.

FYI why do you need backup script as when you use portable You simply Just Backup Portable folder and label it with Date?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
pushpull
Posts: 254
Joined: Mon Aug 14, 2006 9:01 pm
Location: Formerly WNY, now Portlandia
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by pushpull »

I went through quite a bit of this thread but I didn't see anything that comes near answering my question about this add on. I just started using this and set it up to do a back up onto my NAS. My question is, will the restore script work if it is located on the NAS? It would seem that it would need to know the path to restore from. Also, are there any issues by launching the script from the NAS unit, or any external drive for that matter?

Thanks
Peke
Posts: 13666
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by Peke »

There is no need for the script just backup Portable Sub-folder to your NAS. I use ZIP compression to make it smaller. It is safer than Backup Script which is not designed to work with portable installation.

Also note that MM5 have own native backup scheduler.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
pushpull
Posts: 254
Joined: Mon Aug 14, 2006 9:01 pm
Location: Formerly WNY, now Portlandia
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by pushpull »

Thanks Peke.
data
Posts: 11
Joined: Thu Mar 15, 2018 2:06 pm
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by data »

Hi guys

I can't use this script.

I found it not very stable. Sometimes it Backups, somtimes not.

Mostly it shows in the bar "Loading.... Backup.vbs". You can wait as long you want but nothing happens and MM does nothing anymore.
You have to kill the task.

But sometimes it did as it schould. I'am tiered for searching about the behaviour. Maybe it is a simple Prob. These are the settings:

Code: Select all

[MMBackup]
Auto=1
Mdbc=1
Inic=1
Scrc=1
Bakc=1
Zipc=1
Bdir=d:\_Backup\_MediaMonkey\MediaMonkey_<V>.<B> - <Y> <M> <D> - <H>_<N>_<S>\
Zdir=d:\_Backup\_MediaMonkey\MediaMonkey_<V>.<B> - <Y> <M> <D> - <H>_<N>_<S>.zip
Dlay=90
Size=0
Shut=1
Sknc=1
Plgc=1
Butt=1
Clup=0
Mess=1
Over=0
Play=0
Othc=0
Extc=1
Yipc=0
M3us=0
M3um=0
Regi=0
Runn=0
Mins=10
Idle=1
Keep=1
Knum=10
Kee2=1
Knu2=5
Conf=1
Flag=0
OnTP=0
Odir=
Edir=C:\ProgramData\MediaMonkey\
Ydir=z:\Anwendungen\MP3-Player und Tools\MediaMonkey\Erweiterungen\Backup\_Sicherung\MediaMonkey_<V>,<B> - <Y><M><D>.<H>_<N>_<S>.zip
Mode=2
OnOC=0
OnTA=0
OnTC=0
OnTD=0
OnTM=0

Drive z: ist on Network


Any ideas?
leopoldino
Posts: 1
Joined: Tue May 22, 2018 5:35 pm
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by leopoldino »

Hi,

anyone knows how to disable the popup after backup?
Image

This backup take me out of game, for example.

i'm running:
windows 10
mm 4.1.28.905
and the last version of script

Thanks in advance!
djmt99
Posts: 151
Joined: Sat Jan 31, 2009 2:36 pm
Location: Worcester, MA
Contact:

Masks

Post by djmt99 »

Where can I find a complete list of masks for saving backups (via script) to a directory. I just installed on a new machine and can't seem to find the way I had it before, where it was "<Media Monkey Version Number> <Year> <Month> <Date> <Time>", and it was done with single letters, if I recall.

All references found when searching point to https://www.mediamonkey.com/wiki/index. ... ormats/4.0 however that does not cover the specifics listed above.
Last edited by Lowlander on Thu May 14, 2020 9:43 am, edited 1 time in total.
Reason: Merged
Disc Jockey (DJ & VJ) ; AV & Lighting Tech ; Music Lover of all types
MediaMonkey Gold - Proud Lifetime License holder, Since Aug 2008
Post Reply